Як вибрати ковдру. Догляд. Різновиди.

Як вибрати ковдру?

Купівля ковдри вимагає відповідального підходу, тому основним запитом користувачів інтернету є питання: як вибрати ковдру? Кожен покупець розуміє, що цей аксесуар повинен зігрівати сплячого та створювати умови для комфортного сну. Кожна людина пред’являє до цієї постільної власності власні вимоги, одні люблять укриватися невагомим виробом, а інші люблять відчувати на собі теплий тягар улюбленої вовняної або ватної ковдри.

Яка ковдра краща і чому?

Всі ковдри умовно поділяються на три види:

  • Для теплого, літнього періоду
  • Демісезонне, весна та осінь
  • Зимова, холодна пора року

Вибираючи постільний атрибут, покупець орієнтується на щільність наповнювача та його вагу, від цих показників залежить, як тепло та комфортно вам спатиме під ним.

Як вибрати ковдру за щільністю?

Щоб вирішити, яка щільність потрібна для вашої зручності, необхідно визначитися, яку ковдру ви вибираєте: літня, демісезонна або зимова. Показник густини можна дізнатися, вивчивши етикетку виробу. Наводимо критерії щільності, які допоможуть вам визначитися з вибором цієї спальної приналежності:

Найменуваннягустина
Літнє100 гр/м
Демісезонне (весняне, осіннє)300 гр/м
Зимове500-600 гр/м

Ідеальне поєднання ціни/якості це демісезонна ковдра. Якщо необхідний ідеальний наповнювач з догляду та теплових характеристик, потрібно купити ковдру з тинсулейта .

Як правило, користувачі воліють купувати вироби, що мають середню щільність. Ці ковдри досить теплі та легкі, вони досить комфортні будь-якої пори року.

Як вибрати ковдру за вагою?

Вага ковдри залежить від таких важливих критеріїв, як наповнювач, щільність та призначення виробу. Які наповнювачі використовують виробники? До найважчих наповнювачів можна віднести: бавовну, вату та верблюжу шерсть, але водночас – вони й найтепліші. Легкими вважаються вироби з наповнювачем з вовни та бамбукових волокон, вони призначені для літньої погоди або теплого міжсезоння.

Тепер ви знаєте, як вибрати ковдру, і яка ковдра краще підійде вам. Ми впевнені, що ви не розгубитеся, побачивши складні цифри та позначення на бирці виробу, адже «попереджений, отже, озброєний»!

Догляд за ковдрою

Будь-яка річ з часом забруднюється, незважаючи на дбайливе ставлення до неї, догляд за ковдрою вимагає частої зміни підковдри, провітрювання та сушіння. Але іноді перед споживачем стоїть складніше завдання, і він шукає будь-яку інформацію про те, як прати ковдру?

Як доглядати за виробом (ковдрою, ковдрою)

Рекомендації щодо прання спальних аксесуарів:

  • Температура води повинна перевищувати 30-40 °C;
  • Використовуйте рідкий засіб для прання;
  • Вибирайте делікатний режим прання та відповідний віджимання.

Стирайте виріб миючими засобами, які не містять відбілювача. Біла ковдра краще прати разом зі світлими речами, щоб зберегти її білий вигляд. Постарайтеся, якнайчастіше міняти підковдри, тоді виріб довго не втратить своєї первісної білизни.

Як прати ковдру в пральній машині?

Виріб з часом втрачає свій первісний вигляд і як не сумно це звучить, вимагає більш глобального догляду, а саме прання. Для цього його потрібно правильно підготувати до цього процесу і зробити все максимально грамотно. Щоб випрати ковдру в пральній машині, потрібно:

  • Уважно прочитати інформацію на етикетці та точно дотримуватися вказівок;
  • Сушити випрану річ краще на свіжому повітрі або поблизу батареї опалення;
  • Підібрати відповідний для конкретного наповнювача миючий засіб;
  • Акуратно згорнути його, щоб розмістити у барабані пральної машини.

Як прати ковдру вручну?

Якщо ваша ковдра має габаритні розміри, випрати її у ванній, попередньо замочивши її в мильній воді. Немає необхідності застосовувати складні та дорогі хімічні речовини. Щоб досягти максимального результату, потрібно ретельно полоскати. Якщо всі ці процедури складні для вас, довірте річ фахівцям хімчистки.

Ніжна турбота та догляд продовжать активне «життя» вашій улюбленій ковдрі.