Розміри ковдр. Стандарти. Таблиця

Поширені розміри ковдр

Розміри ковдр можуть бути різними, але вони повинні відповідати вимогам комфортності, зручності та практичності. Головне призначення цієї спальні – дарувати тепло і затишок сплячій людині. Щоб купити незамінний атрибут, що підходить для вашого ліжка, необхідно добре розумітися на тонкощах розмірної сітки. Інтернет-магазин VPostelke знайомить вас із розмірною сіткою, що використовується при покупці спальних комплектів.

Стандартні розміри ковдр

Ковдра і постільна білизна створюють чудовий «дует», що дозволяє перетворити місце сну та неспання на дивовижне царство тиші, спокою та млості. Щоб вибрати та купити потрібний виріб, слід добре орієнтуватися в основних розмірах, при цьому враховувати параметри ліжка, переваги майбутніх «сонь» та дотриматися «золотої» середини.

Сьогодні виробники пропонують споживачам такі стандарти ковдр:

  • Дитяче;
  • Односпальне;
  • Полуторне;
  • Двоспальне;
  • Євро.

Розміри дитячої ковдри

Розміри дитячої ковдри дуже важливі для повноцінного відпочинку дитини, тому її правильний вибір впливає на якість та тривалість сну. Звичайно, не існує єдиного стандарту розміру ковдр для дітей, адже наші чада ростуть і батькам доводиться періодично міняти їх.

  • Для новонародженого – в дитяче ліжечко відмінно підійде ковдра 100х100, його можна заправити так, щоб малюк не розкривався під час сну.
  • На витяг з пологового будинку хорошим варіантом стане виріб 140х140 см, він також підійде для зимових прогулянок.
  • Для найменших користувачів популярним вважається розмір 90х120 см, а для старших діток – 100х140 см.

Розміри односпальної ковдри

Моделі для дорослих та підлітків розраховані на сплячих з вагою, що не перевищує 90 кг. Розміри односпальної ковдри може варіюватися від 80х180 см до 140х170 см. Звичайно, у кожної людини свої уподобання, але все-таки спати під таким маленьким виробом не зовсім зручно, тому виробники спального приладдя пропонують споживачам лінійку виробів більшого розміру.

Односпальні вироби стандартного розміру чудово підходять для сімейних комплектів, якщо подружжя вважає за краще спати – кожен під своєю ковдрою. Вони менш потрібні, ніж полуторні моделі, але все-таки купуються для односпальних ліжок або двоспальних ліжок з окремими матрацами.

Розміри полуторної ковдри

Найзатребуванішою моделлю 1,5 спальної ковдри вважається стандарт ковдр розміром 140х205 см, для такого спального аксесуара оптимальним варіантом стане підковдра 145х215 см, який присутній у півтороспальних (полуторних) комплектах. Розміри полуторної ковдри підходить і для односпальних наборів постільних речей, купити які можна в нашому магазині.

Розмір двоспальної ковдри

Вироби для «двох»- це велика та різноманітна розмірна лінійка, яка сьогодні на піку популярності у наших клієнтів. Двоспальна модель відрізняється за шириною, найпопулярнішим є розмір 172х205 см. Розміри двоспальної ковдри ідеально підходять для великих та широких ліжок, його габаритів достатньо для того, щоб комфортно вкрити двох сплячих. До них добре підходять підковдри, що мають параметри 175х210 см.

Розмір ковдри євро (євро-стандарт)

Сьогодні у покупців великим попитом користуються комплекти з розряду євро стандарт, до яких підходять ковдри розміром 200х220 см. Під таким габаритним предметом спокійно вміщується двоє людей, абсолютно не заважаючи один одному і не перетягуючи теплий атрибут на себе. Ковдри 2 на 2 є у колекціях всіх відомих виробників постільної білизни.

Щоб кожен покупець нашого магазину міг легко зорієнтуватися у загальноприйнятих стандартах ковдр та купити потрібне, ми наводимо таблицю розмірів найпопулярніших спальних аксесуарів, які роблять сон чудовим продовженням чудових фантазій.

Як вибрати потрібний розмір ковдри?

Перед походом у магазин, визначтеся з розмірами свого ліжка, щоб купити ковдру відповідного розміру. При його виборі слід пам’ятати, що воно не повинно сильно звисати з ліжка і волочитися по підлозі, щоб не створювати загрози падіння, особливо в ранковий час.

Ми постаралися поділитися своїми знаннями про те, які стандарти розмірів ковдр існують, завдяки цьому, ви легко зможете підібрати підходящі постільні речі, зокрема підковдри для своєї ковдри.

Таблиця розмірів ковдр усіх стандартів

Дитячий стандарт110*140 см
Дитяче80*100 см
Дитяче90*120 см
Дитяче100*100 см
Полуторний стандарт140*205 см
Полуторний150*205 см
Полуторний155*205 см
Полуторний160*210 см
Подвійний стандарт (двушка, двоспальне)175*205 см
Євро стандарт200*220 см
Євро200*200 см
Євро190*215 см
Євро максі210*240 см

*Розміри виділені синім кольором використовуються нами як еталон для пошиття стандартних підковдр.

Щоб вибрати та купити ковдру стандартних розмірів, перейдіть до категорії Ковдри .

Також Ви можете купити нестандартний розмір ковдри на нашому виробництві. Розміри вкажіть у коментарях.